Twee woningtypen Small Villa's Boshoven
Gasloos, all-electric, energieneutraal en label A+++

Een Small Villa is een hoogwaardige vrijstaande woning, teruggebracht tot de essentie van wat nodig is om uiterst comfortabel te wonen. Voor het deelgebied Boshoven is er gekozen voor 2 typen Small Villa's met 2 parkeerplaatsen per woning. De naamgeving De Turf en De Klaver verwijzen naar het wapen van Meppel. Beide zijn verkrijgbaar met diverse opties en in verschillende kleurstellingen.

Conform de geldende Beng normering zijn de woningen uiteraard gasloos, energie neutraal en voorzien van energielabel A+++. De woningen zijn uitgevoerd met geisoleerde vloeren, wanden en daken, voorzien van warmtepomp, WTW installatie, zone regeling vloerverwarming en zonnepanelen.

Koelen is vandaag de dag net zo belangrijk als verwarmen. Vandaar dat de warmtepomp ook gebruikt kan worden om de woning te koelen.Dat gaat via de vloerverwarming, die tijdens warme zomerdagen gebruikt wordt als vloerkoeling.

De tekeningen van de woningen zijn gereed, maar met specifieke individuele wensen kan wellicht nog rekening gehouden worden.

Woningtype De Turf

Afbeeldingen volgen

Woningtype De Klaver

Afbeeldingen volgen

Techniek

Woningen voldoen aan Bouwbesluit en Beng normen. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. In de BENG norm wordt onder andere vastgesteld hoeveel energie een gebouw maximaal mag verbruiken en hoeveel herbruikbare energie een gebouw verplicht moet opwekken. Onderbouw van de woning is traditioneel gebouwd en bovenbouw prefab HSB. Onderbouw en bovenbouw lopen strak in elkaar door. Houten berging in lijn met houtwerk woning. Buitenkozijnen hardhout. Dichte trap en vlizo-trap. Monier Stonewold antraciet dakpannen voor een strak uiterlijk, of gelijkwaardig. Electrische installatie vlgs NEN1010. Koud- en warmwater installatie. Buiten riolering t.b.v. HWA's. Verwarmingsinstallatie incl. lucht-water warmtepomp (luchtwarmte). WTW ventilatie installatie. PV panelen totaal maximaal 20 respectievelijk maximaal 28 stuks 380 WP incl. omvormer. Zone regeling vloerverwarming en convectoren 1e verdieping.

Volledige technische beschrijvingen van de woningen volgen z.s.m..

Het wapen van Meppel

In het wapen van Meppel is de geschiedenis van de stad af te lezen: de drie klaverbladeren symboliseren de weidegrond rondom Meppel; de drie zwarte rechthoekjes stellen turven voor en staan voor de veenafgravingen en de turfhandel.

Small Villa's en het wapen van Meppel


Disclaimer. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt in enige vorm of op enige wijze zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hesp Projectontwikkeling bv. Concepten en ontwerpen, zoals o.a. woontypen en stedenbouwkundige plannen, zijn auteursrechtelijk beschermd. Aan mogelijke fouten of onjuistheden in deze website kunnen geen rechten worden ontleend.