Small Villas

Stappenplan nieuwbouw Small Villa

Het kopen van een nieuwbouwhuis kan spannend zijn. Uw beslissing is gebaseerd op tekeningen van de architect, 3D visualisatie van de woning en het stedenbouwkundig plan, kleurstalen van gevelstenen, houtkleurstalen, etc, etc. U kunt niet vooraf rustig door de buurt lopen en de woning bekijken en bepalen of het u aanspreekt.
Onze nieuwbouwmakelaar is een specialist op het gebied van nieuwbouw en kan u als geen ander helpen om van de aankoop een succes te maken. De makelaar neemt alle tijd voor al uw vragen, het toelichten van het gehele project, de woning met al de mogelijke opties kleuren en individuele wensen.

Stap 1: Woonwensen en financiële mogelijkheden

Maak voor uzelf helder of een nieuwbouwwoning echt iets voor u is. Wellicht ligt een bestaande woning u beter. Maar uiteraard heeft u met een bestaande woning niet de mogelijkheden om de woning volledig te laten voldoen aan al uw persoonlijke wensen. Win in deze fase financieel advies in. Dan weet u precies hoeveel hypotheek en wellicht eigen geld nodig en gewenst is en daarmee krijgt u een beeld van de bijbehorende maandelijkse lasten.

Stap 2: Optie nemen op een bouwkavel

Heeft u goed nagedacht betreffende woningtype en locatie binnen het plan dan kunt een optie nemen op een specifieke bouwkavel. Gedurende deze optieperiode kunt u rustig de tijd nemen om alles duidelijk in beeld te krijgen. Met onze nieuwbouwmakelaar heeft u een gesprek om het koopproces, de woning en alle mogelijke opties zorgvuldig door te nemen. Ons advies? Stel alle vragen die u maar te binnen schieten en neem alle tijd daarvoor.

Stap 3: Koop- en aannemingsovereenkomst

Heeft u besloten tot aankoop van een van de prachtige Small Villa's dan stelt de makelaar vervolgens een koop- en aannemingsovereenkomst op. Deze overeenkomst bestaat uit de koopovereenkomst voor de aankoop van de grond en de aannemingsovereenkomst voor de bouw van de Small Villa. Deze overeenkomsten nemen we zorgvuldig met u door, zodat u precies weet waarvoor u tekent.

Stap 4: Naar de notaris

Met het tekenen van de overdrachtsakte bij de notaris wordt u officieel eigenaar van de grond waarop de woning wordt gebouwd. Tevens regelt de notaris de inschrijving van uw perceel bij het kadaster. De hypotheek akte tekent u eveneens bij de notaris. Uiteraard dient u er zelf voor te zorgen dat de hypotheek geregeld is. Laat uw hypotheekadviseur u tijdig adviseren.

Stap 5: Bouw van uw Small Villa

De koopbegeleider van de aannemer begeleidt u gedurende de bouw. U krijgt een persoonlijk digitaal woningdossier waar u als koper alle informatie over de woning kunt vinden. U wordt continu op de hoogte gehouden van de actuele status van uw Small Villa. U ontvangt tijdig berichten voor de door u nog te maken keuzes. Het is één centrale plek waar alles samenkomt en van waaruit gecommuniceerd kan worden.

Stap 6: Oplevering

Enkele weken voor de definitieve oplevering vindt de vooroplevering plaats. Tijdens de vooroplevering maakt u met de aannemer een rondje door en om het huis en dit is het moment om te controleren op eventuele gebreken. Uiteraard kunt u hierbij een bouwkundig expert uitnodigen van bijvoorbeeld Vereniging Eigen Huis. De onafhankelijke bouwkundige loopt uw woning kritisch na en maakt een opleveringsrapport.