Small Villas

Woningtype De Turf
Gasloos, all-electric en energie-neutraal

Een bijzondere schuurwoning waarbij u zelf bepaalt aan welke zijde van de woning u woont of tafelt. De keuken vormt de verbinding tussen de 2 woonvertrekken. Om ruimte te besparen zijn zowel op de begane grond als de verdieping schuifdeuren ipv draaideuren mogelijk. De verdieping is aan de ene zijde voorzien van 1 slaapkamer, met directe toegang tot badkamer, en aan de andere zijde voorzien van een ruim open vertrek voor bijvoorbeeld thuiswerken.
Een hoogwaardige vrijstaande woning met 105 m2 woonoppervlakte en 1 parkeerplek op eigen terrein en 1 parkeerplaats in de parkeerkoffers.

Optioneel zijn:

- carport, met of zonder sedum cassettes
- vergrote en/of geisoleerde berging
- berging voorzien van sedum cassettes
- deurluifel
- pakket levensloopgeschikt
- toegangsdeur vanuit de woning naar berging
- schuifdeuren ipv draaideuren
- schuifpui i.p.v. tuindeur naar terras zijkant woning
- 2e schuifpui ipv vast kozijn
- 1 of 2 extra vertrekken 1e verdieping
- frans balkon
- extra zonnepanelen
- aanleg terras en tuin uitgewerkt in 3 concepten
- interieurpakket uitgewerkt in 3 concepten

 

Afbeeldingen volgen

Techniek

Woningen voldoen aan Bouwbesluit en Beng normen. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. In de BENG norm wordt onder andere vastgesteld hoeveel energie een gebouw maximaal mag verbruiken en hoeveel herbruikbare energie een gebouw verplicht moet opwekken. Onderbouw van de woning is traditioneel gebouwd en bovenbouw prefab HSB. Onderbouw en bovenbouw lopen strak in elkaar door. Berging halfsteensmetselwerk. Buitenkozijnen hardhout. Dichte trap. Monier Stonewold antraciet dakpannen (of vergelijkbaar) voor een strak uiterlijk. Electrische installatie vlgs NEN1010. Koud- en warmwater installatie. Buiten riolering t.b.v. HWA's. Verwarmingsinstallatie incl. lucht-water warmtepomp (luchtwarmte). WTW ventilatie installatie. PV panelen totaal maximaal 20 respectievelijk maximaal 28 stuks 380 WP incl. omvormer. Zone regeling vloerverwarming en convectoren 1e verdieping.

Volledige technische beschrijvingen van de woningen volgen z.s.m..

Het wapen van Meppel

In het wapen van Meppel is de geschiedenis van de stad af te lezen: de drie klaverbladeren symboliseren de weidegrond rondom Meppel; de drie zwarte rechthoekjes stellen turven voor en staan voor de veenafgravingen en de turfhandel.

Small Villa's en het wapen van Meppel


Disclaimer. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt in enige vorm of op enige wijze zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hesp Projectontwikkeling bv. Concepten en ontwerpen, zoals o.a. woontypen en stedenbouwkundige plannen, zijn auteursrechtelijk beschermd. Aan mogelijke fouten of onjuistheden in deze website kunnen geen rechten worden ontleend.